Harjoittelimme tänään koulussa valintakoehaastattelutilannetta. Ei paha. Haastattelu kuvattiin videolle. Pahempi. Studioon mennessä selvisi, että puolet kysymyksistä esitetään englanniksi. Tosi paha! Varsinkin, kun niillä englannin kielisillä kysymyksillä aloitettiin. No, yritäpä siinä sitten kertoa omasta persoonastasi englanniksi, kun kyseistä kieltä on viimeksi tarvinnut vuosi sitten ylioppilaskirjoitusten aikaan. Kuulostin lähinnä varmaan joltakin juuri englannin opiskelun aloittaneelta kolmasluokkalaiselta, kun änkytin tyyliin ”I think I’m happy and positiv…” Kuten otsikostakin voi päätellä, black outeja tuli kyllä ja jossain vaiheessa sanoin sen ääneenkin :D Ja mikä vielä huipentaa koko homman, on se, että katsomme videot koko ryhmämme kanssa viikon päästä, o-ou! Suomen kielisiin kysymyksiin vastaaminen tuntuikin sitten jo lähes lastenleikiltä, kun tuota enkkua oli yrittänyt tovin vääntää.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nyt on muuten kouluviikko ohi, jee! Opiskelen siis avoimessa yliopistossa ja kohta on kahdesta aineesta perusopinnot suoritettu. Niitä sitten saan hyväksiluettua, kun pääsen (en jätä jossittelulle varaa ;) ) opiskelemaan luokanopettajaksi, mistä olen haaveillut ihan pienestä asti. Enää olisi tehtävänä yksi ryhmätehtävä, yksi itsenäinen essee ja lopputentti. Sitten ovat tämän vuoden opiskelutavoitteet täytetty :) Esseen deadline on vasta tämän kuun lopussa, mutta ajattelin aloitella sitä jo viikonloppuna, jotta saisin työn alta pois. Lopputentin voisi tehdä jo huhtikuussa, mutta teen sen vasta toukokuun lopussa, koska haluan panostaa ihan täysillä Vakava-kokeeseen, eli juuri muun muassa luokanopettajakoulutuksen pääsykokeeseen.

 

Illalla luultavasti tapaan yhtä kotikaupungista pikavisiitille tänne Helsinkiin tulevaa kaveriani, kivaa! Nyt on muutenkin energinen olo – ehkä senkin takia, että tuo jännittämäni haastattelukuvaus on nyt ohitse. Nyt tuulta ja lumipyryä uhmaten lenkille!